Olen tekstissäni vain raapaissut vapaakaupan pintaa ja sen seuraamuksia Suomen taloudelle, jos vapaakauppa EU:n alueella sallitaan laajemmalle alueelle, esimerkiksi Aasiaan. Kuluttajan on hyvä ymmärtää vapaakaupan aiheuttamat seuraamukset Suomen maatalouteen ja teollisuusalaan liittyen ja punnittava omaa arvomaailmaansa ja paikkaansa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Vaikka vapaakauppa näennäisesti aiheuttaisi hinnanlaskun kuluttajan ostoskorissa, on tärkeää pitää mielessä laatuerot tai esimerkiksi tuotteen eettisyys tai sen sisältämät lisäaineet sekä kemikaalit, joita on käytetty tuotteen prosessoinnissa. Mitä tulee valtion hyvinvointiin liittyen; Suomen on korkea-aika kehittää palveluitaan entistä paremmiksi, jotta suomalainen kuluttaja ei hylkää kotimaisia palveluita ja tuotteita. Suuret suomalaiset konsernit kaipaavat kasvojenkohotusta ja uusia keinoja lähestyä asiakkaita, jotta esimerkiksi alkoholin tuonti ulkomailta saadaan laskuun ja rahanvaihto keskitettyä valtion sisäisille markkinoille.

Saamalla positiivisia muutoksia aikaan, muuttuvat olosuhteet myös helpommiksi pienyrittäjille valtion pystyessä tukemaan heitä taloudellisesti. Turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta on ensiarvoisen tärkeää taata Suomen maatalouden ja teollisuuden kukoistus, jotta valtiomme ei romahda polvilleen konfliktin sattuessa. Tuetaan kaikki yhdessä suomalaista osaamista ja yrittäjyyttä, sillä se on ainoa keino saada Suomi takaisin nousuun. Suosimalla suomalaista turvaat myös seuraavien sukupolvien tulevaisuuden.

FacebookTwitterGoogle+Jaa